Tom & Karolien

 The story begins …

Karolien Loriers heeft een jarenlange, stevige basis in de balletwereld.  In 1983 start ze met klassiek ballet aan de Kunstacademies van Edegem en Aartselaar. Die opleiding vervolmaakt ze in Studio Arabesque in Deurne, waar ze doorstroomt tot het semi-professionele niveau klassiek ballet.

De analytische en gestructureerde kijk van Tom De Vocht vindt zijn oorsprong in zijn klimtraining vanaf zijn 14de.  Sinds 2005 is hij lesgever in de klimschool van de bergsportvereniging provincie Antwerpen (BPA) waar hij heel wat pedagogische ervaring opdoet.

The story continues …

In 2005 reizen Karolien en Tom naar Argentinië en maken er kennis met tango. Een ontmoeting die hen niet meer zal loslaten.  Vanaf september 2008 geven ze samen les in Tangofabriek ‘El Sur’ in Antwerpen.  Sinds januari 2016 zijn daar ook tangolessen in Kalmthout bijgekomen.

Working hard …

Tom & Karolien volgden heel wat workshops bij Argentijnse maestro’s en op tangofestivals in binnen -en buitenland. Ze trekken geregeld naar Buenos Aires om er hun techniek bij te schaven in de bekende tangoschool “DNI” onder leiding van  Dana Frigoli. Ze verzorgen ook initiatielessen en demonstraties voor bedrijven/feesten.

Tom & Karolien werkten als lesgevers en acteurs/dansers mee aan de politiereeksen “Witse” en “De Ridder” op de openbare omroep VRT.  In het voorjaar van 2014 stond de nieuwe productie ‘Azen’ van Dimitri Leue voor theaterhuis Het Paleis op de agenda. Karolien & Tom gaven de acteurs tangoles en dansten zelf mee tijdens de voorstellingen.